30 Ekim 2020 Cuma

Tavuklu Patlıcan Oturtma


 

Malzemeler:
-1 adet tavuk fileto 
-2 adet bostan patlıcan
-1 adet kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-1 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Sosu İçin:
-1 tatlı kaşığı salça 
-1 su bardağı su
Hazırlanışı: Tavukları küp küp doğrayıp tavaya zeytinyağı koyup tavukları orta ateşte soteleyin.
Soğan ve sarımsağı ince, biberleri biraz iri olacak şekilde doğrayıp domatesi rendeleyin.
Sotelediğiniz tavuklara soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dk kavurup domates ve baharatları ekleyip 10 dk daha pişirip ocaktan alın.
Patlıcanları bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde yuvarlak doğrayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp fırın kabına koyun.
Kızarmış patlıcanların orta kısımlarına yemek kaşığının arkası ile bastırarak hafif çukurlaştırıp tavuklu harçtan koyun.
Sos için salça ve suyu karıştırıp patlıcanların üzerlerine birer kaşık döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails