27 Ekim 2020 Salı

Yeşil Domates Turşusu


 

Malzemeler:
-400-500 gr yeşil çeri domates
-1 çay bardağı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu
-5-6 diş sarımsak
-sıcak su
Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp 1 lt lik kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak domatesleri yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp salatalıkların üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gece  bekletin.
2-3 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.

Vermiş olduğum ölçü 1 lt lik kavanoz için.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails