9 Ekim 2020 Cuma

Peynirli Ispanaklı Börek


 


Malzemeler:
-4 adet yufka
-1 bağ ıspanak
-1 adet kuru soğan
-1 kase beyaz peynir 
-tuz, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Sos İçin:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-çörek otu
-susam
Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra ince olacak şekilde doğrayıp derin kase içerisine koyun.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp peynir ile birlikte ıspanaklara ekleyip karıştırın.
Sos için yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın.
Yağlanmış orta boy borcama  bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
Üzerine sos döküp fırça ile her yerine sürüp bir adet yufkayı dörde bölüp gelişi güzel tepsiye yerleştirip her yufkanın üzerine  bol sos döküp sürün.
Hazırladığınız ıspanaklı harcın yarısını eşit şekilde yufkanın üzerine serpiştirip tekrar bir adet yufkayı aynı şekilde iri parçalara bölüp aralarına bol sos sürerek gelişi güzel tepsiye yerleştirip kalan ıspanakları yufkanın üzerine eşit şekilde serpiştirip kalan yufkayı da aynı şekilde iri parçalara bölüp ıspanakların üzerlerine kapatıp kalan sosu sürün.
Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalarla böreğin üzerine kapatın.
 Üzeri için yumurta yoğurt ve sıvı yağı karıştırıp böreğin üzerine sürüp bolca susam çörek otu serpiştirip 180 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails