16 Ekim 2020 Cuma

Helvalı Muhallebi


 

Malzemeler:
-1 lt süt
-150 gr tahin helvası
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı un 
-1 paket vanilin
Süslemek İçin: susam
Hazırlanışı: Tencereye tereyağı ve unu koyup kısık ateşte rengi hafif dönüp kokusu çıkana kadar kavurup helvayı ekleyip helva eriyene kadar yaklaşık 5 dk daha kavurun.
Kavrulan malzemelere sütü ekleyip sürekli karıştırarak kaynamaya başlayınca toz şeker ve vanilini ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp servis kuplarına pay edip oda sıcaklığında ılısıktan sonra buz dolabına koyun.
Soğuyan tatlının üzerlerine susam serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails