Merhabalar :)
Köyden bahçe biberi, domatesi gelirse misss gibi dolma yapılır.
Malzemeler:
-1 kg dolmalık biber
-1 su bardağı pirinç
-1/2 su bardağı bulgur
-2 adet domates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-tuz, kara biber, kimyon, nane, reyhan
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
- domates
- zeytinyağı (yaklaşık 1 çay bardağı)
- su
Hazırlanışı: Kuru soğan, sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.
- domates
- zeytinyağı (yaklaşık 1 çay bardağı)
- su
Hazırlanışı: Kuru soğan, sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurun.
Domatesleri rendeleyin.
Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürüp kavrulan soğanlara ekleyip domatesleri ekleyip kısık ateşte 10 dk pişirip nar ekşisini ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Biberlerin saplı kısımlarını bıçak ile kesip içinin çekirdeğini temizleyip yıkayıp biberlerin alt kısımlarına bıçak batırıp hazırladığınız harçtan biberlerin ağız kısımlarından biraz boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldururup üzerlerine dilimlenmiş domates ile kapak yapın ve tencereye yerleştirin.
Hazırladığınız dolmaların üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip biberlerin üzerini geçmeyecek şekilde su koyup orta ateşte kaynamaya bırakıp kaynayan dolmaları ocağın en küçük gözüne koyup altını kısıp ağzını kapalı şekilde yaklaşık 1 saat pişirip ocaktan alın ve dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Biberlerin saplı kısımlarını bıçak ile kesip içinin çekirdeğini temizleyip yıkayıp biberlerin alt kısımlarına bıçak batırıp hazırladığınız harçtan biberlerin ağız kısımlarından biraz boşluk kalacak şekilde bastırmadan doldururup üzerlerine dilimlenmiş domates ile kapak yapın ve tencereye yerleştirin.
Hazırladığınız dolmaların üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirip biberlerin üzerini geçmeyecek şekilde su koyup orta ateşte kaynamaya bırakıp kaynayan dolmaları ocağın en küçük gözüne koyup altını kısıp ağzını kapalı şekilde yaklaşık 1 saat pişirip ocaktan alın ve dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder