9 Kasım 2020 Pazartesi

Çıtır Kadayıflı Revani


 
Yeni hafta hepimize yeni umutlar, huzur, mutluluk, bereket getirsin inşallah :)

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilin
-1 tatlı kaşığı karbonat
-1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı toz şeker
-3,5 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Altı ve Üzeri İçin: 2 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama 1 çay bardağı kadayıfı serpiştirip üzerine revani harcını döküp kalan 1 çay bardağı kadayıfı da harcın üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkınca üzerine soğuk şerbeti döküp oda sıcaklığında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails