1 Ekim 2020 Perşembe

Fırında Kremalı Baharatlı Patates


 

Malzemeler:
-5 adet patates
-1 kutu krema (200 ml)
-1 çay kaşığı kekik
-1/2 çay kaşığı pul biber
-1/2 çay kaşığı kara biber
-1 adet tavuk bulyon
-1 diş sarımsak
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı: Patatesin kabuklarını soyup ince olacak şekilde yuvarlak doğrayıp yağlanmış orta boy fırın kabına yerleştirin.
Kaseye kremayı koyup, sarımsağı içine rendeleyip bulyonu ezerek baharatlarla birlikte kremaya karıştırıp patateslerin üzerine döküp boşluk kalmayacak şekilde kaşık ile her tarafına yayıp üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
(bulyon kullandığımız için tuza gerek yok eğer bulyon kullanmayacaksanız tuz ekleyebilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails