Malzemeler:
-1 kg mürdüm eriği
-3 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı su
-1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıp geniş bir tencereye koyup üzerine şekeri döküp kapağını kapatıp bir gece bekletin.
Tencereyi ocağa koyup en kısık ayarda ağzı kapalı şekilde tüm şeker eriyene kadar bekletin.
Şeker eriyince kapağı açıp suyu ve limon tuzunu ekleyip orta ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın bu arada üzerine biriken köpüğü kaşık ile alıp sıcakken kavanozlara pay edip kapaklarını kapatıp ters çevirin.
Soğuyan reçel kavanozlarını istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder