Malzemeler:
-2 kg domates
-1 kg salatalık
-4 adet kırmızı biber
-1/2 demet maydonoz
-1 baş sarımsak
-1 çay bardağı sirke
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1/2 çay bardağı tuz
Hazırlanışı: Domatesleri biberlerle birlikte rondodan çekip tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin.
Sarımsakları rendeleyip maydonozları ince salatalıkları kabuklarını soymadan biraz kalın olacak şekilde doğrayın.
Koyulaşan domateslere sirke, zeytinyağı, salatalık, sarımsak ve tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıp maydonozları ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Pişen sıcak turşuyu kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gece beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder