6 Ekim 2020 Salı

Tavuk Dünyası Kekiklim


 


Malzemeler:
Makarna İçin:
-1/2 paket makarna
-1/2 paket krema
-3 çorba kaşığı kaşar rendesi
-1/2 çay kaşığı kekik
Tavuk İçin:
-2 adet tavuk göğsü
-1/2 paket krema
-3 çorba kaşığı kaşar rendesi
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı kekik
-1/2 çay kaşığı kara biber
-tuz
-1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: Tavukları kip küp doğrayıp sarımsakları rendeleyin.
Derin kab içine doğradığınız tavuğu, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, kara biber ve tuzu koyup karıştırıp ağzını kapatıp buz dolabında 2 saat bekletin.
Dinlenen tavuğu tavaya koyup orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin ve fazla yağını kaseye süzün.
Tavuğa yarım paket krema ekleyip yüksek ateşte 5 dk kavurup rendelenmiş kaşarı ekleyip eriyene kadar pişirip ocaktan alın.
Makarnayı haşlayıp tavuktan süzdürdüğünüz yağı makarnaya yarım çay kaşığı kekik ile birlikte ekleyip 2-3 dk soteleyip yarım paket krema ekleyin ve 5 dk yüksek ateşte pişirip rendelenmiş kaşar ekleyip peynir eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Servis tabağına tavuk ve makarnayı koyup  istediğiniz şekilde hazırladığınız salata ile birlikte servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails