20 Ekim 2020 Salı

Pancarlı Karışık Turşu


 

Malzemeler:
-1 adet küçük karnanabar
-2 adet havuç
-2-3 adet salatalık
-2 adet kırmızı biber
-10-15 adet cin biber
-1 adet mor soğan
-1 adet küçük kırmızı pancar
-10 diş sarımsak
-2 çay bardağı sirke
-1 tatlı kaşığı limon tuzu
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-4 tatlı kaşığı kaya tuzu
-kaynar su
Hazırlanışı: Karnabaharı küçük parçalara ayırın.
Havuç, kırmızı biber ve pancarı biraz iri olacak şekilde doğrayın.
2 lt lik kavanozun tabanına 3 diş sarımsak koyup kavanozun yarısına kadar sebzeleri yerleştirip 3 diş sarımsak daha koyup kalan malzemelerle kavanozu doldurup en üste 4 diş sarımsağı koyun.
Kavanozun ağzına kadar kaynar su ile doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip bir gece beklettikten sonra serin bir yere kaldırıp 3-4 hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

(vermiş olduğum turşu 2 lt lik kavanoz için kavanozunuzun büyüklüğüne göre ölçüyü eksiltip artırabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails