5 Ekim 2020 Pazartesi

Peraşki (rus böreği)


Yeni hafta hepimiz için sağlıklı, huzurlu ve bereketli geçsin inşallah :)
Moskovalı arkadaşımın tarifi ile denemiş olduğum bu enfessss lezzeti sizlerle de paylaşmak istedim :)
Görüntü olarak vazgeçilmez lezzetimiz pişiye benzese de lezzet olarak farklı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 paket toz maya
-aldığı kadar un
Dinlendirmek İçin: buzlu su 
İçi İçin:
-3 adet haşlanmış patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine 1 su bardağı ılık su koyup toz mayaları, 2 çorba kaşığı toz şekeri ve 2 çorba kaşığı un koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp 15 dk bekletin. (ön maya)
Beklettiğiniz ön mayaya sıvı yağ, tuz ve un ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Derin kab içerisine buzlu su koyup hazırladığınız hamuru poşet içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp buzlu su içine bırakıp 20 dk bekletin.
İçi için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup baharatları ekleyip ocaktan alın.
Haşlanmış patatesi rendeleyip soğanlı karışıma ekleyip karıştırın.
Buzlu suda beklettiğiniz hamuru alıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp hafif yağlı zeminde ellerinizi hafif yağlayarak hamuru çok inceltmeden açıp içine patatesli harçtan koyup hamurun uçlarını birleştirerek kapatıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails