13 Ekim 2020 Salı

Mercimek Köftesi Çanağında Rus Salatası


 

Malzemeler:
Mercimek Köftesi İçin:
-1 su bardağı kırmızı mercimek
-1 su bardağı ince bulgur
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan 
-1 adet limon suyu
-4-5 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 su bardağı su
-tuz, pul biber, karabiber, kimyon 
Rus Salatası İçin:
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 çay bardağı mısır (konserve)
-2 adet havuç
-1 adet patates
-10-15 adet kornişon
-1 su bardağı mayonez
-1 çay bardağı süzme yoğurt
Hazırlanışı: Mercimek köftesi için mercimek ve suyu tencereye koyup mercimekler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirip bulguru ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıp 15-20 dk dinlendirin.
Kuru soğanı küçük, küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk  daha kavurun.
Maydonoz ve taze soğanı ince, ince doğrayın.
Dinlenen mercimeğe  kavrulan soğanları, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip 10 dk yoğurup doğradığınız yeşillikleri de ekleyip 5 dk daha yoğurup elinizi hafif ıslatıp hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp içini parmağınızla çukurlaştırarak çanak şekli verin.
Rus salatası için patates ve havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzdürün.
Kornişonları tavla zarı büyüklüğünde doğayın.
Derin kase içerisine mayonez ve yoğurdu koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp bezelye, mısır, patates, havuç ve kornişonları ekleyip karıştrın.
Hazırladığınız mercimek çanaklarının ortalarına birer kaşık rus salatası koyup servis yapın.

(Mercimek köftesi için zeytin yağa çok diyebilirsiniz ama mercimek köftesini kuru kuru sevmiyorum ben limon ve nar ekşisini damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails