19 Ekim 2020 Pazartesi

Ejder Tatlısı


 

Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı irmik
-1/2 su ardağı haşhaş
-1 çorba kaşığı nişasta
-50 gr tereyağı
-1 paket vanilin
Meyve Püresi İçin:
-1 su bardağı böğürtlen
-1 su bardağı ahududu
-1 su bardağı  çilek 
-1 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1,5 su bardağı su
Hazırlanışı: Tencereye süt, şeker, irmik, haşhaş ve nişastayı koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp her tarafı ıslatılmış tart kalıbına döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyun.
Meyve Püresi için böğürtlen, ahududu ve çileği robotta çekin. (ben meyveleri dondurulmuş kullandım)
Tencereye meyveleri, şeker, nişasta ve suyu koyup orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Buzdolabında soğuyan muhallebiyi kalıptan servis tabağına çıkartıp ortasına meyve püresini döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails