Malzemeler:
-3 adet kabak
-3-4 dal taze soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-1 adet yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar
-3 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-tuz, kara biber, pul biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Kabakları rendeleyip kabakların fazla suyunu elinizle sıkın.
Maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Yumurtayı çırpıp un ve baharatları ekleyip karıştırın.
Rendelediğiniz ve doğradığınız tüm malzemeleri yumurtalı harca ekleyip karıştırın.
Teflon tavaya az miktar yağ koyup ısındıktan sonra hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
Maydonoz, dereotu ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Yumurtayı çırpıp un ve baharatları ekleyip karıştırın.
Rendelediğiniz ve doğradığınız tüm malzemeleri yumurtalı harca ekleyip karıştırın.
Teflon tavaya az miktar yağ koyup ısındıktan sonra hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder