7 Mayıs 2019 Salı

Tavuk Tandır




Malzemeler:
-1 kg tavuk but (derisi ve ayak kısmı ayıklanmış)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-tuz, pul biber, kekik, kimyon
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine yoğurt, salça, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Tavukları hazırladığınız harca  ekleyip karıştırıp buz dolabında 2 saat dinlendirin.
Soğanları iri halka şeklinde doğrayıp orta boy tencerenin tabanına yerleştirip üzerine tavukları koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 1 saat pişirip suyunu çektirip kalan yağında tavukları arkalı önlü kızartıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails