13 Mayıs 2019 Pazartesi

Bisküvili Kedidilli Pasta




Malzemeler:
-1/2 paket kedidili (18 adet)
-1 paket petibör bisküvi
Islatmak İçin:
-1 su bardağı süt
Muhallebisi İçin:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı un
-150 gr tereyağı
-2 paket vanilin
Hazırlanışı: Muhallebi için tencereye un ve tereyağını koyup 2-3 dk kavurup süt ve toz şekeri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Dikdörtgen borcama petibör bisküvileri süte batırıp dizin üzerine muhallebinin üçte birini döküp kaşıkla yayıp üzerine kedi dili bisküvileri süte batırıp dizip aynı miktarda muhallebi döküp kaşık ile yayıp de tekrar bisküvileri süte batırıp dizip kalan muhallebiyi üzerine döküp yayın.
Kalan bisküvileri robottan çekip muhallebinin üzerine serpiştirip buz dolabında 3-4 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails