11 Mayıs 2019 Cumartesi

Haşhaşlı Dereotlu Poğaça




Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı haşhaş
-1/2 demet dereotu (ince doğranmış)
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin: beyaz peynir
Üzeri İçin:
-yumurta sarısı
-haşhaş
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırayla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp ortasına
beyaz peynir koyup istediğiniz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails