2 Mayıs 2019 Perşembe

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 küçük kahve fincanı + 1 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-3 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
-1/2 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
-5 küçük kahve fincanı süt
-5 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket krema (200 ml)
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Arası İçin: 2 adet muz
Hazırlanışı: Krema için tencereye çikolata hariç kalan malzemeleri koyup kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp çikolatayı ekleyip mikserle 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurta sarıları ve beyazlarını ayırıp sarılarına 1 fincan şekeri ekleyip mikserle 10 dk çırpıp kakao, un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yumurta beyazlarını 1 çorba kaşığı toz şeker ile kar haline gelene kadar çırpıp yumurta sarılarına ekleyip yavaşça karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Pişen pasta kekini yağlı kağıdından çıkartmadan sıcağıyla rulo şeklinde sarıp üzerine bez örtüp ılımaya bırakın.
 Ilıyan keki yağlı kağıdından çıkartıp üzerine soğuyan kremanın yarısını eşit şekilde sürün ve kenar kısmına iki adet muzu ucucuna yerleştirip  tekrar rulo sarıp kalan kremayı pastanın üzerine sürüp buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails