9 Mayıs 2019 Perşembe

Panna Cotta



Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-2 paket krema (400 ml)
-3 adet yaprak jelatin
-2 adet vanilin
Frambuaz Sosu İçin:
-2 su bardağı frambuaz (dondurulmuş)
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı su
-1 paket vanilin
Hazırlanışı: Jelatinleri uygun bir kaba koyup üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dk yumuşamasını bekleyin.
Tencereye süt, krema, toz şeker ve vanilini koyup orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alıp  yumuşayan jelatinleri ekleyip iyice karıştırıp servis kuplarına pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup 1-2 saat bekletin.
Sos için tencereye bütün malzemeleri ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirip ilk sıcağı çıkınca soğuyan kupların üzerlerine pay edip tekrar buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails