22 Mayıs 2019 Çarşamba

Pideli Köfte




Malzemeler:
-2 adet tırnak pide
-2 çorba kaşığı tereyağı
Köftesi İçin:
-500 gr kıyma (orta yağlı)
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 çorba kaşığı galeta unu
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber, kimyon
Sosu İçin:
-2 çorba kaşığı domates salçası
-tuz, pul biber,
-2 çay bardağı sıcak su
-1 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı:Soğan ve sarımsakları rendeleyip derin kab içerisine kıyma ile birlikte tüm malzemeleri koyup 10-15 dk yoğurup buz dolabında 30 dk dinlendirip cevizden küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp yassı şekil verin.
Tavaya az miktarda sıvı yağ koyup köfteleri arkalı önlü kızartın.
Pideleri küp şeklinde doğrayıp tavada tereyağıyla birlikte 5-10 dk kavurun.
Sos için tereyağı ve zeytinyağını tavaya koyup kızdırıp salçayı ekleyip 5 dk kavurup tuz, pul biber ve sıcak suyu ekleyip 5 dk kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Servis tabağına bir miktar pide koyup üzerine salçalı sos döküp köfteleri yerleştirip kızdırılmış tereyağı gezdirip yoğurt, domates ve biber ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails