16 Mayıs 2019 Perşembe
Patatesli Çıtır Katmer Börek
Malzemeler:
-5 adet yufka
-1 şişe soda (maden suyu)
-1 kutu krema (200 ml)
-1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
-3 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-tuz, kırmızı toz biber, kara biber
-zeytinyağı Üzeri İçin:
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı su
Hazırlanışı: Soda, krema ve sıvı yağı karıştırıp beş kat yufkayı üst üste koyarak aralarına hazırladığınız sostan sürüp ister 12 ister 16 eşit parçaya kesin.
(en üstteki 5. yufkanın üzerine sos sürülmeyecek)
Soğanları minik minik doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip karıştırp ocaktan alıp haşlanmış patateslere ekleyip karıştırın.
Kestiğiniz yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harçtan koyup rulo sarın.
Üzeri için su ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin her tarafını sulu yağa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder