2 Kasım 2017 Perşembe

Porsiyonluk Revani




Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 palet vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Şerbet İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı un
-3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ılımaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 5 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını muffin kalıplarına döküp 150 derecelik fırında pişirip ilk sıcağı çıkınca kekleri kalıplardan çıkartıp hafif derin bir kaba koyup sıcak keklerin üzerlerine ılık şerbeti döküp 10-15 dk bekletip üst kısımlarının kuru kalmaması için kekleri alt üst edip  soğumaya bırakın.
Şerbeti çeken tatlıların üzerlerine hindistan cevizi serpiştirip servis yapın.
(ben kek harcına 2 çorba kaşığı haşhaş ekledim çok yakışıyor tavsiye ederim)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails