30 Kasım 2017 Perşembe

Mercimekli Bulgur Salatası




Malzemeler:
-1 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-5-6 dal taze soğan
-10-15 adet kornişon
-mor lahana
-1 çorba kaşığı salça
-1 adet limon suyu
-tuz karabiber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Bulguru yıkayıp suyunu süzdürüp tencereye yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı koyup salçayı kokusu çıkana kadar kavurup bulguru ekleyin ve yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde bulgur suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Maydonoz, dereotu, yeşil soğanı ve mor lahanayı ince olacak şekilde kornişonu küp olacak şekilde doğrayın.
Dinlenip soğuyan bulgura doğradığınız sebzeler, mercimek, baharatları ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Arzuya göre zeytinyağı ve limon suyu ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails