18 Kasım 2017 Cumartesi
Etli Patlıcan Yemeği
Malzemeler:
-300 gr kuşbaşı et (ben dana gulaş kullandım)
-3 adet patlıcan
-3 adet domates
-3 adet yeşil biber
-2 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-5-6 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin parmak kalınlığında doğrayıp tuzlu suda 20 dk bekletip suyunu süzdürün.
Etleri tencereye koyup ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin.
Soğan, sarımsağı ince olacak şekilde, biberleri iri olacak şekilde doğrayın.
Domatesleri kabuklarını soymadan rondoda çekin.
Derince bir kab içerisine patlıcanları, doğradığınız sebzeleri, suyunu çeken etleri,salça, baharat ve bolca zeytinyağını koyup harmanlayarak karıştırıp tencereye koyun ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder