28 Kasım 2017 Salı
Patatesli Pide Kebabı
Malzemeler:
-2-3 parça pide
-300 gr parça et (ben dana gulaş kullandım)
-2 adet patates
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 tatlı kaşığı salça
-1/2 çay kaşığı toz biber
-1/2 çay bardağı sıcak su
Üzeri İçin:
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı: Patatesleri ince olacak şekilde doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Etleri ince olacak şekilde doğrayıp ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen etlere 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 5 dk soteleyip tuzunu ekleyip ocaktan alın.
Pideleri küp, küp doğrayıp tencereye koyup 1 çorba kaşığı tereyağı ile ara ara karıştırarak 5 dk kavurun.
Sos için tavaya tereyağını koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurup toz biberi ekleyip karıştırın ve sıcak suyunu ilave edip bir taşım kaynatın.
Servis tabağına kavurduğunuz pideleri koyup üzerine hazırladığınız salçalı sostan gezdirip kızarttığınız patatesleri ve pişen etleri yerleştirin.
Üzeri için tereyağını eritip pul biberi ekleyip etlerin üzerine gezdirip damak zevkinize göre sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder