4 Kasım 2017 Cumartesi
Kayısı Reçeli
Merhabalar herkese mutlu hafta sonları diliyorum :)
Yayınlamakta biraz geç kalsam da sizlerle paylaşmak istedim bu harika reçel tarifini.
Malzemeler:
-1 kg kayısı (şekerpare)
-3 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-1/2 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Kayısınların arasını açarak kopartmadan çekirdeklerini çıkartıp hafif derin bir tepsiye tek sıra halinde sıkça dizin.
Tencereye şeker ve suyu koyup koyu kıvamlı olacak şekilde kaynatıp limon tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Kaynayan şerbeti sıcak olarak kayısıların üzerine döküp tepsinin üzerine tülbent örtüp gererek kenardan bağlayın.
Tepsiyi güneşe koyup üç gün beklettikten sonra tülbenti açıp kayısıları alt üst edip tekrar tülbenti kapatıp 1 gün daha beklettin.
Kayısıların içinden çıkan çekirdekleri kırıp reçele karıştırıp reçeli kavanozlara doldurup istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder