9 Kasım 2017 Perşembe
Peynirli Buzluk Böreği
Malzemeler:
-4 adet yufka
-250 gr tereyağı
İçi İçin:
-1 kase beyaz peynir
-1 kase tulum peyniri
-1/2 demet dereotu
-1 tatlı kaşığı pul biber
Islatmak İçin: soğuk su
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Peynirleri derin kase içerisine koyup çatal ile ezip maydonozları ince olacak şekilde doğrayıp pul biber ile birlikte peynire ekleyip karıştırın.
Tereyağını eritin.
Düz zemin üzerine bir tane yufka serip fırça ile her tarafına tereyağı sürüp üzerine ikinci yufkayı serip aynı şekilde her tarafına tereyağı sürüp yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz yufkaların geniş kısımlarına peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
Diğer kalan iki yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.
Derin bir kasenin içini soğuk su ile doldurun.
Sardığınız yufkaları soğuk suya batırıp saklama kutusuna dizip derin dondurucuya koyun.
İstediğiniz zaman börekleri derin dondurucudan çıkartıp buzu çözülmeden üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip 175 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
(börekler buzlukta 3 ay kalıyor)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder