24 Kasım 2017 Cuma

Köfteli Bezelye Yemeği




Malzemeler:
-1/2 kg taze bezelye
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber
- sıcak su
-zeytinyağı
Köftesi İçin:
-250 gr kıyma
-3 çorba kaşığı ince köftelik bulgur
-1 çorba kaşığı un
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-tuz, kara biber
Hazırlanışı: Köfte için derin kab içerisine bütün malzemeyi koyup iyice yoğurup 15-20 dk dinlendirdikten sonra misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp hafif un serpiştirdiğiniz tepsiye köfteleri koyun.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurup bezelye ve hazırladığınız köfteleri ekleyip köftelerin rengi değişene kadar biraz daha kavurun.
Kavrulan yemeğe yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails