22 Kasım 2017 Çarşamba
Burgu Simit
Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 6-6,5 su bardağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 45 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın.
Bezelerden iki tanesi düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın ve iki ucu birleştirilip birbirine dolandırılarak burgu çekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan simitlerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder