1 Aralık 2017 Cuma

Nişastalı Elmalı Kurabiye




Malzemeler:
-200 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı nişasta
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-3 adet elma
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: pudra şekeri
Hazırlanışı: İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip şeker ile birlikte tavaya koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp ceviz ve tarçını ekleyip soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırlanan hamuru dört eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi düz bir zemin üzerinde merdane ile çok fazla ince olmayacak şekilde açıp bıçakla üçgenler kesin.
Kesilen hamurun kalın tarafına elmalı harçtan koyup uca doğru rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails