17 Mayıs 2020 Pazar

Zeytinli Tam Buğday Unlu Poğaça




Malzemeler:
-1,5 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar tam buğday unu
İçi İçin: çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı süt
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine süt, su, toz şeker, maya ve 1 çay bardağı un koyup pürüzsüzleşene kadar karıştırıp 15-20 dk bekletip kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü şekilde 1 saat bekletin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp yassılayıp ortasına zeytin koyup istediğiniz gibi şekil vererek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 15 dk bekletin.
Üzeri için yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı karıştırın.
Tepsi mayasını alan poğaçaların üzerlerine yumurtalı karışımdan sürüp arzuya göre birer adet zeytin batırıp yada susam çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails