1 Mayıs 2020 Cuma
Aypare
Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1/2 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı irmik
-1 çay bardağı fındık
-1 paket vanilin
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 1,5-2 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 10 dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru hafif kalın açıp ay şeklinde kalıpla eğer kalıbınız yoksa çay bardağı ile kesip ay şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Pişen sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti döküp tatlı şerbeti çekip soğyunca üzerlerini toz fıstık ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder