28 Mayıs 2020 Perşembe

Şehzade Pilavı



Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-2 çorba kaşığı kuş üzümü
-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
-15-20 adet badem (kabukları soyulmuş)
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı limon suyu
-3 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı
-tuz
-sıcak su
Hazırlanışı: Pirinçleri yıkamadan derin kase içerisine koyup üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 30 dk bekletip ılık su ile yıkayıp suyunu süzdürün.
Pilav tavasına tereyağı ve zeytinyağını koyup fıstık ve bademleri renkleri koyulaşana kadar kavurup pirinçleri ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak 10 dk kavurun.
Kavrulan pirinçlere 3 su bardağı sıcak su ve kalan malzemelerin hepsini ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp üzerine havlu peçete koyup 30 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails