12 Mayıs 2020 Salı

Helva-i Hakani




Merhabalar :)
Efsane bir lezzetle geldim desem abartmış olmam.
Değerli arkadaşım Muazzez 'in sayfasında görüp yaptığım bu harika helvayı mutlaka denemelisiniz, ben ölçüyü yarı yarıya azaltarak yaptım :)

Malzemeler:
-250 gr tereyağı
-1 su bardağı un
-1 su bardağı pirinç unu
-1 su bardağı nişasta
Şerbeti İçin:
-6 su bardağı süt
-400 gr bal
-1 kutu kaymak (200 gr) (orjinali manda kaymağı)
Hazırlanışı: Şerbet için sütü ısıtıp ocaktan alıp balı ekleyip karıştırarak eritin.
Tereeyağını derin tavaya koyup eritin ve un, pirinç unu, nişastayı koyup rengi koyulaşana kadar kavurun.
Kavrulan karışıma yavaş, yavaş ballı sütü ekleyip karıştırarak pişirin.
Son olarak kaymağı ekleyip bir tur daha karıştırıp ocaktan alıp sıcak yada ılık servis yapın.


Afiyet Olsun :)  

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails