15 Mayıs 2020 Cuma

Badem Göz Tatlısı



Malzemeler:
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2,5-3 su bardağı un
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-2,5 su bardağı toz şeker
Bulamak İçin: İrmik
Süslemek İçin: toz fıstık, hindistancevizi
Hazırlanışı: Şerbet için derin kab içerisine su ve şekeri koyup eriyene kadar karıştırın.
(şerbet kaynamayacak)
Hamur için yoğurma kabına bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.
(kurabiye hamurundan biraz daha kıvamı yumuşak oluyor)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız hamurların ortalarına bıçak ile çizikler atıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip fırından çıkartıp üzerine hazırladığınız şerbeti dökün.
Şerbetini çekip soğuyan tatlıların ortalarını toz fıstık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails