4 Mayıs 2020 Pazartesi
Kaymaklı Güllaç Sarma
Malzemeler:
-3 yaprak güllaç
-1 kase iri çekilmiş fındık
-1 kase kaymak
Islatmak İçin:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 palet vanilin
Hazırlanışı: Sütü ılıtıp şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
Güllaç yapraklarını makas ile dört eşit parçaya kesin. (toplam 12 adet üçgen güllaç olacak)
Geniş bir tepsiye sütün yarısını döküp güllaç yaprağından bir tane koyup her tarafını sütle ıslatıp hafif yumuşayınca geniş kısmına bir tatlı kaşığı kaymak üzerine bir tatlı kaşığı fındık koyup kenarlarını içe katlayıp rulo sarıp kare borcama koyun.
Diğer güllaç yaprakları bitene kadar bu işlemi tekrarlayıp bütün güllaçları sardıktan sonra kalan sütü güllaçların üzerine döküp üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına koyup soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder