5 Mayıs 2020 Salı

Fındık Lahmacun




Malzemeler:
-2  su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Harcı İçin:
-400 gr orta yağlı kıyma
-2 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı (2 çorba kaşığı)
Hazırlanışı: Yoğurma kabına bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 30 dk dinlendirin.
Üst harcı için bütün sebzeleri rondoda çekip derin kase içerisine kıyma ve diğer kalan malzemelerle birlikte koyup iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde ince olacak şekilde açıp çay bardağı ağzı ile küçük yuvarlaklar kesip üstlerine kıymalı harç koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails