14 Mayıs 2020 Perşembe
Yahni
Malzemeler:
-400 gr kuşbaşı
-2 su bardağı nohut (2-3 saat sıcak suda beklemiş)
-2 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber, kara biber
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Soğanları yemeklik doğrayıp düdüklü tencereye zeytinyağı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kuşbaşı etleri salçalı karışıma ekleyip 5-10 dk kavurup nohutları ekleyip karıştırın ve nohutların üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 40-45 dk pişirip yemek dinlendikten sonra servis yapın.
(nohutun pişme süresi cinsine göre değişiyor)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder