10 Mayıs 2020 Pazar

Eti Cin Kek




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 çay bardağı un
Portakal Jölesi İçin:
-2 su bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı su
-5 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: renkli pasta süsü
Hazırlanışı: Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle 5 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştrın.
Yağlanmış unlanmış tart kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca kalıptan servis tabağına çıkartın.
Üzeri için tencereye bütün malzemeleri koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. (ara ara karıştırın kabuk tutmaması için)
Ilıyan jöleyi kekin ortasına döküp soğuyunca üzerlerine pasta süsü serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails