18 Mayıs 2020 Pazartesi

Kakaolu Biscotti



Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
-100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı badem (iri çekilmiş)
-1 çay bardağı fındık (iri çekilmiş)
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta akı, toz şeker
Hazırlanışı: yumurta, tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpıp kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurun. (hafif ele yapışacak)
Hazırladığınız hamuru üç eşit parçaya ayırıp elinize yapışmaması için hafif unlu zeminde yuvarlayarak uzun rulo şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak hazırladığınız rulo hamurları yerleştirin. (pişerken yayılıyor)
Hamurların üzerlerine yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirip çıkartıp ılıyınca parmak genişliğinde dilimleyip tekrar tepsiye koyup 150 derecelik fırında 20-25 dk daha pişirip soğuyunca servis yapın.

Ağzı kapalı cam kavanozda 1 ay tazeliğini koruyor.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails