11 Mayıs 2020 Pazartesi
Kuzu İncik
Malzemeler:
-4 adet kuzu incik
-1 adet kuru soğan
-4 diş sarımsak
-2 adet defne yaprağı
-9-10 adet tane kara biber yoksa normal kara biber
-tuz
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: İncikleri yıkayıp iyice kurulayın ve yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağı ile iyice ovun.
Zeytinyağıyla ovduğunuz incikleri derin tencereye koyup yüksek ateşte her tarafını kızartarak mühürleyin.
Düdüklü tencereye yaklaşık 2 su bardağı su tüm soğan ve sarımsakları, defne yaprağı ve kara biberi koyup incikleride koyup ağzını kapatıp en kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
Pişen inciklere son olarak tuz ekleyip bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder