29 Mayıs 2020 Cuma
Avcı Böreği
Malzemeler:
-2 adet yufka
İçi İçin:
-300 gr kıyma
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 küçük kahve fincanı bulgur
-2 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Bulamak İçin:
-2 adet yumurta
-1/2 çay bardağı süt
-1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Bulguru kaseye koyup üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk bekletip süzdürün.
Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
Kavrulan kıymaya zeytinyağı ile birlikte soğanları ekleyip 5 dk kavurup baharat ve bulguru ekleyip 5 dk daha kavurup ocaktan alıp cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Yufkayı düz zemin üzerine koyup sekiz eşit parçaya kesin. (toplam 16 adet üçgen yufka olacak)
Yufkaların geniş kısımlarına kıymalı harçtan koyup kenarlarını kapatıp sigara böreği gibi sarın.
Bulamak için yumurta ve sütü çırpın.
Hazırladığınız börekleri önce yumurtalı karışıma sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder