Malzemeler:
-3 adet patates
-2 adet havuç
-1 su bardağı bezelye
-1 çay bardağı mısır
-2 adet kırmızı biber
-15-20 adet kornişon
-2 diş sarımsak
-1, 5 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı mayonez
-2 çorba kaşığı hardal
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.
Bezelye ve mısırı yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Biberleri közleyip iri, iri kornişonları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dk soteleyip soğumaya bırakın.
Sarımsakları rendeleyin.
Yoğurt, mayonez, hardal, sarımsak, nane ve tuzu pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Patates, havuç, biber, bezelye, mısır ve kornişonu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder