Malzemeler:
-1/2 paket makarna
-1 su bardağı bezelye
-2 adet havuç
-2 adet kırmızı biber (közlenmiş)
-1 çay bardağı mısır (haşlanmış)
-1/2 paket makarna
-1 su bardağı bezelye
-2 adet havuç
-2 adet kırmızı biber (közlenmiş)
-1 çay bardağı mısır (haşlanmış)
-15-20 adet kornişon
-2 diş sarımsak
-1 su bardağı yoğurt (süzme)
-1 su bardağı mayonez
-1 su bardağı mayonez
-2 çorba kaşığı hardal
-1 tatlı kaşığı kuru nane
- tuz
Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdürün.
Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bezelye ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kırmızı biberlerin kabuklarını soyup biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Sarımsağı rendeleyip kornişonu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Derin kase içerisine yoğurt, mayonez, hardal, kuru nane ve rendelenmiş sarımsağı koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp malzemelerin hepsini ekleyip karıştırıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
- tuz
Hazırlanışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzdürün.
Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp bezelye ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kırmızı biberlerin kabuklarını soyup biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Sarımsağı rendeleyip kornişonu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Derin kase içerisine yoğurt, mayonez, hardal, kuru nane ve rendelenmiş sarımsağı koyup pürüzsüzleşene kadar çırpıp malzemelerin hepsini ekleyip karıştırıp buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder