21 Mayıs 2021 Cuma

Karaköy Poğaçası


 

Malzemeler:
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-5-5,5 su bardağı un
İçi için: peynir, maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine tereyağı, yumurta, süt ve sıvı yağı koyup mikserle çırpıp kalan mazeleri ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 40 dk bekletin.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peyniri çatal ile ezip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzda yassılayıp ortasına peynir koyup şekil vererek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atıp tepside 30 dk beklettip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails