29 Mayıs 2021 Cumartesi

Pratik Katmer


 

Fazlasıyla lezzetli bir o kadar açması kolay harika bir börek mutlaka denemelisiniz :)


Malzemeler:
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
Aralarına Sürmek İçin: tereyağı, sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 15-20 dk dinlendirin.
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Dinlenen hamuru altı eşit bezeye bölüp her bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp yufkanın her tarafına fırça ile tereyağlı karışımdan sürüp önce yufkanın sağ tarafını içe katlayıp fırça ile üzerine yağ sürüp sonra sol kısmını onun üzerine gelecek şekilde kapatıp yine yağ sürüp alt kısmını kapatıp yağ sürüp üst kısmını  da aynı şekilde katlayıp ısıtılmış teflon tavada alt üst ederek pişirip sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails