24 Mayıs 2021 Pazartesi

Hindistancevizli Baklava (baklava yufkasıyla)

 



Malzemeler:
-1/2 paket baklavalık yufka
İçi İçin: 
-2 su bardağı hindistancevizi
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-2 adet yumurta
-1/2 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-5-6 damla limon suyu
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı: İlk olarak İçi için kaseye yumurta, sıvı yağ ve şekeri koyup çırpıp hindistancevizini ve cevizi ekleyip karıştırın.
Baklavalık yufkayı dört parmak genişliğinde uzun şeritler kesip tekrar ortadan ikiye kesip uc kısımlarına hazırladığınız hindistancevizli harçtan birer tatlı kaşığı koyup birer kat rulo sarıp fırın tepsisine yerleştirin.
Yaklaşık 150 gr tereyağını eritip hazırladığınız tatlıların fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbeti için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp ılıdıktan sonra soğuk tatlının üzerine döküp tatlılar şerbetini çekince servis yapın.

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails