25 Mayıs 2021 Salı

Erik Turşusu


 

Merhabalar :)
Geçen yıl deneme amaçlı bir kavanoz yaptığım erik turşusunu yedikten sonra çok yapmadığım için pişman olmuştum :)
İnanılmaz lezzetli kütür kütür harika bir lezzet mutlaka denemelisiniz.
Vermiş olduğum ölçü 1lt lik kavanoz için.

Malzemeler:
-1/2 kg yeşil erik
-1 çay bardağı sirke
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu
-5-6 diş sarımsak
-sıcak su
Hazırlanışı:Erikleri yıkayıp kavanoza aralarına ortadan ikiye kesilmiş sarımsak koyarak erikleri yerleştirin.
Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu karıştırıp eriklerin üzerine döküp kalan kısmı ağzına kadar kaynar su ile doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip 2-3 saat bekletin.
2 hafta serin yerde beklettikten sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails