Malzemeler:
-2 adet patates
-2 su bardağı kırmızı mercimek
-2 su bardağı köftelik bulgur
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-1 adet limon suyu
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-2 çorba kaşığı salça
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-5 su bardağı su
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Patateslerin kabuklarını soyup biraz iri olacak şekilde doğrayıp yıkanmış mercimekle birlikte tencereye koyup 5 su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirip bulguru ekleyip ağzı kapalı şekilde bekletin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup ocaktan alın.
Maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayın.
Dinlenen mercimekli bulgura kavurduğunuz soğanı, limon suyu ve nar ekşisini ekleyip iyice yoğurup doğradığınız yeşillikleri ekleyip biraz daha yoğurup şekil verip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder